– Jaaroverzicht Jari 2016

Jari heeft in 2016 weer veel meegemaakt.

Het gehele jaar door heeft hij deelgenomen aan een cursus agility. Verder heeft hij een bezoek gebracht aan zijn oom Ippe en tante Eefke. Ook zijn zij en andere vriendjes bij Jari op bezoek geweest. 2016 heeft in het teken gestaan van trainingen en wedstrijden schapenhoeden. Zeer regelmatig ging Jari naar Zeeuws Vlaanderen om keihard te werken. Soms werkte hij uren achter elkaar. Na jarenlang trainen was het nu tijd om deel te nemen aan wedstrijden. Jari heeft deelgenomen aan de volgende wedstrijden:

09 april 2016 Herding Working Test in Groede. Hier kreeg hij de beoordeling Zeer Goed en werd 1e in deze klasse.

10 april 2016 International Herding Trial niveau 1 in Groede. Hier kreeg hij de beoordeling Zeer Goed en werd 1e in de klasse.

14 mei 2016 International Herding Trial niveau 2 in Frankrijk. Hier kreeg hij de beoordeling Goed.

14 september 2016 International Herding Trial niveau 2 in Zwitserland. Hier kreeg hij de beoordeling Uitmuntend en werd 3e in zijn klasse.

Bij Jari in beeld is de film van deze wedstrijd te zien.

Door bovenstaand resultaat heeft Jari er drie werktitels bij: HWT, IHT1 en IHT2.

Alle wedstrijden heeft Jari met Edwin la Gasse gelopen. Edwin is schaapsherder van beroep en is mede eigenaar van Mts. De Graaslinies. Bij dit bedrijf is Jari in 2015 voor een paar weken op werkvakantie geweest. Wij zijn super trots op het team Jari en Edwin.

Tijdens het schapenhoeden is Jari helemaal in zijn element.

Doordat Jari officiële werktitels heeft, mag hij tijdens een show deelnemen in de klasse gebruikershonden. Jari heeft vanaf de baby klasse in alle klassen deelgenomen. Dus dan mag de klasse gebruikershonden niet ontbreken. Tijdens de kampioensclubmatch van de NHC heeft Jari in de klasse gebruikershonden deelgenomen. Jari werd met een Uitmuntend 1e in zijn klasse. Volgend jaar mag Jari na zijn 8e verjaardag deelnemen in de Veteranenklasse. Dan heeft hij echt elke klasse gehad.

Ook in 2017 zal Jari activiteiten gaan ondernemen.

Jari tijdens verplaatsen schapen
Jari tijdens het verplaatsen van de schapen

 

Posted on

– Landeau Iron Dog 2016

Op 22 oktober was de laatste wedstrijd Dockdiving in de Nederlandse competitie. De wedstrijd werd gehouden aan het begin van De Pier op Boulevard van Scheveningen. Landeau deed mee in de A-klasse en sloot het seizoen fantastisch af. Voor de dagprijzen behaalde ze een geweldig resultaat. Ze werd 1e op het onderdeel Extreme Vertical, 3e op het onderdeel Speed Retrieve en 1e op het onderdeel Big Air. Over de gehele competitie eindigde Landeau op de 2e plaats bij Big Air, waar ze in 2015 nog Nederlands Kampioen werd. Op de onderdelen Extreme Vertical en Speed Retrieve werd ze Nederlands Kampioen. Door haar geweldige resultaten was ze over all de hond met het beste resultaat. Landeau verdiende hiermee als eerste hond in de Nederlandse geschiedenis de titel IRON DOG.

fb_img_1477253980644

 

Posted on

– Ruwhaar Fandag

Zondag 7 september werd in Linde (Drenthe!) de Ruwhaar Fandag georganiseerd. Deze dag staat in het teken van de Hollandse Herder Ruwhaar. Gelukkig waren ook andere honden welkom op deze dag. Dus na 2 uur (mee)rijden kwamen Landeau en Jari ook aan op het terrein van DOS’63. Het was een gezellige dag die vol zat met allerlei leuke workshops en wedstrijdjes. Landeau en Jari hebben aan een aantal workshops meegedaan. Zo bleek Landeau nog steeds veel te snel te zijn om mee te doen aan behendigheid. Ze moest eerst een poosje uitrazen in de volgorde tunnel/sprong/tunnel/sprong/tunnel/sprong/tunnel/sprong/tunnel/sprong/tunnel/tunnel/sprong/tunnel/sprong. Jari liet echter zien dat hij heel goed kan schakelen en erg goed te sturen is met behendigheid. Misschien leuk om hier in de toekomst nog iets mee te doen. Daarnaast was er ook nog een wedstrijd om uit te maken wie de snelste hond was. Dit was wel iets voor Landeau. Met een enorme overmacht wist Landeau deze wedstrijd op haar naam te schrijven. Voor haar eerste plaats kreeg ze een prachtige koeltas vol met lekkers. Dat is een prijs waar ze wel raad mee weet. Ook was er op deze prachtige dag een workshop pakwerken. Ook hier hebben Landeau en Jari aan meegedaan. Van Landeau wisten wij dat ze dit een leuk spelletje vindt. Met Jari kregen we te maken met een grote verrassing,. Waar wij hadden gedacht dat hij hooguit een beetje zou knabbelen aan de mouw, bleek dat hij vol voor de winst ging. Hij liet hier zien toch een onverschrokken herder te kunnen zijn. Al met al was het een fantastische dag die puik was georganiseerd. Hieronder nog wat foto’s van de dag:

Landeau rent
Landeau pak 1
Landeau pak 2
Jari pak 1
Jari pak 2

Posted on

– Landeau pakt 1e plaats

Zaterdag 6 september werd tijdens de Streekdagen in Almkerk een Dockdiving wedstrijd georganiseerd. De organisatie was in handen van Hondenschool Arie Konings. Het was voor Landeau de eerste keer dat ze meedeed aan een wedstrijd Dockdiving. De verwachtingen waren dan ook niet al te hoog gespannen. Na een eerste sprongetje om te proberen, had ze wel door wat er van haar verwacht werd. Tijdens de competitie moet ze in de eerste poule 3 maal springen. Ze won de eerste poule relatief gemakkelijk en mocht in de finalepoule uitkomen. In die poule mocht Landeau nog 4 sprongen maken. Met haar sprongen eindigde Landeau tot ieders verrassing op de eerste plaats en ging met de beker aan de haal. We zijn zoooo trots op haar. Eindelijk hebben we een sport voor haar gevonden waar ze al haar energie in kwijt kan zonder er blessures aan over te houden

 

Landeau dock 1

Posted on

– Titel is binnen

Vandaag lag de envelop in de brievenbus van de Deense Kennel Club. Het staat nu op papier dat Jari de titel Deens Kampioen (DKCH) mag voeren. Bij de oorkonde kreeg hij ook nog een zesde lintje meegestuurd. We zijn natuurlijk reuze trots op onze Jari!

Oorkonde met lintje
Oorkonde met lintje

Posted on

– Beste reu bij KCM

Zaterdag 28 juni 2014 deed Jari mee aan de Kampioensclubmatch (KCM) van de Nederlandse Herdershondenclub (NHC). De KCM was zoals gebruikelijk weer op het terrein van de Utrechtse rashonden vereniging. Jari deed mee in de kampioensklasse en had daarin tegenstand van 2 andere reuen. Van de 2 tegenstanders in de ring was er 1 een goede bekende van Jari. Het was Jan-Henk van de Niwo. Nadat alle honden door keurmeester Mw.H.Vink waren gekeurd, volgde een aantal rondes lopen door de ring. Tot grote vreugde van zijn baasjes werd Jari de winnaar van de kampioensklasse. Hij won hiermee de door de Kennel van Stavast gesponsorde beker. Vervolgens mocht Jari opdraven voor de verkiezing van de beste reu. Het werd wikken en wegen voor de keurmeester, maar ze besloot uiteindelijk Jari uit te roepen tot  de beste korthaar reu van de KCM. Hierna volgde een periode van wachten. Alvorens de beste korthaar kon worden gekozen, moesten eerst de teven worden gekeurd. Brix met Strepen werd de beste teef bij de kortharen en daarmee was Jari’s tegenstander bekend. In de eindkeuring gaf de keurmeester helaas de voorkeur aan de teef en werd Jari eervol tweede achter Brix. Al met al is het een erg gezellige dag geworden en heeft het weer het zeker niet af laten weten. Hieronder nog 2 plaatjes van meneer van Stavast met zijn beker.

Jari met beker
Jari liggend met beker

Jari met beker
Jari zittend met beker

 

 

Posted on

– Deens kampioen

Op zaterdag 21 juni heeft Jari de officiële start van de zomer extra kleur gegeven. Hij mocht namelijk deelnemen aan de dogshow van Vejen (spreek uit als Vajjen) in Denemarken. Jari deed mee in de kampioensklasse. Jari had aan 1 CAC punt voldoende om Deens kampioen te worden. Jari bleek de enige reu te zijn bij de Hollandse Herders. Dit was natuurlijk wel een voordeel, maar dan moet hij uiteraard nog wel de kwalificatie uitmuntend van de keurmeester krijgen. Ook dat bleek een snel genomen horde te zijn. De keurmeester vond Jari niet alleen een U waard, maar hij kreeg zelfs nog een roze lintje mee. Dit lint wilde zeggen dat hem kampioens kwaliteiten werden toegedicht. Wij konden het het uiteraard niet met de keurmeester oneens zijn!!! Jari werd bedolven onder de lintjes en rozetten.

Hier de betekenis van al die lintjes:

1e rode lint: Uitmuntend
2e rode lint: 1e plaats
Rood/wit lint: C.A.C.
Wit lint: C.A.C.I.B.
Roze lint: Kampioenskwaliteit
3e rode lint Een vergissing???

Het Deens kampioenschap hebben wij bij de Dansk Kennel Klub uiteraard direct voor onze kanjer aangevraagd. Het enige dat ons nu nog rest, is wachten bij de brievenbus.

Jari met zijn rozetten
Jari met zijn rozetten

De gewonnen lintjes
De gewonnen lintjes

Posted on

– Examen Uithoudingsvermogen

Op 14 mei 2014 heeft Jari bij de KC Rotterdam deelgenomen aan het examen Uithoudingsvermogen van de commissie werkhonden. Het examen bestond uit 20 kilometer lopen naast de fiets en enkele gehoorzaamheidsoefeningen. Jari deed examen met 3 andere honden. Dit waren 2 Groenendaelers en een Hollandse Herder ruwhaar. Deze Hollandse Herder was niet zomaar een Hollander. Het was namelijk zijn schapenhoed vriendinnetje  Yfke.

Het examen begon met een introductie door keurmeester Lex Quartel, waarna we snel van start gingen met de eesrte 8 kilometer lopen. Na 8 kilometer werd een pauze ingelast van 15 minuten. Vervolgens ging het examen verder met nog eens 7 kilometer lopen. Ook dit deel werd door alle honden probleemloos gelopen. Ook nu volgde er een pauze. Na 20 minuten rusten, plassen en vocht aanvullen, werden de voetzooltjes van de honden door de keurmeester gecontroleerd. Jari bleek geen enkel probleem te hebben met de pootjes en hij mocht starten met het laatste loopgedeelte van 5 kilometer. Na aankomst bij de hondenclub mocht Jari nog even aan de keurmeester laten zien dat hij nog steeds fit was en ook nog eens kon luisteren.

Na de volgoefeningen werden alle honden en hun eigenaren door de keurmeester gefeliciteerd met het behalen van het diploma Uithoudingsvermogen van de commissie werkhonden.

Jari tijdens examen UV
Jari tijdens examen UV

Posted on

– Jahressieger

Vandaag kregen we van de VDH in Duitsland post binnen. In de envelop zat een oorkonde waarin werd vermeld dat Jari van Stavast de titel VDH-Jahressieger is toegekend.

Jahressieger kan een hond worden wanneer hij/zij minimaal 2 van de 3 belangrijkste shows in Duitsland (Winner/Bundessieger/Europasieger) en 2 andere internationale shows  in 1 kalenderjaar wint. De titel heeft zodanig veel waarde, dat met alleen al deze titel mag worden meegedaan in de kampioensklasse van andere shows. Het is een titel die een hond slechts 1 maal in het leven toegekend kan krijgen.

Het is nu dus officieel. Jari van Stavast is de eerste en voorlopig enige Hollandse Herder die de titel Jahressieger achter zijn naam mag zetten.  Wij zijn dan SUUUUUPERTROTS op onze Jari.

Jari Jahressieger
Jari Jahressieger

Posted on

– Vakantie in Zwitserland

In de week van 1 februari 2014 was het eindelijk weer zo ver… Jari en Landeau gingen op vakantie naar Zwitserland. Via Hondenvakantie.nl hadden we weer een heerlijk weekje in de sneeuw geboekt. De honden hebben zich de hele week fantastisch vermaakt. Er was ruim voldoende sneeuw gevallen om heerlijk door te ravotten. Volgend jaar gaan we weer met het “tuig” naar Lesley en Linda!!!

Wintersport Jariman kopie

 

 

Posted on