– Jaaroverzicht Jari 2016

Jari heeft in 2016 weer veel meegemaakt.

Het gehele jaar door heeft hij deelgenomen aan een cursus agility. Verder heeft hij een bezoek gebracht aan zijn oom Ippe en tante Eefke. Ook zijn zij en andere vriendjes bij Jari op bezoek geweest. 2016 heeft in het teken gestaan van trainingen en wedstrijden schapenhoeden. Zeer regelmatig ging Jari naar Zeeuws Vlaanderen om keihard te werken. Soms werkte hij uren achter elkaar. Na jarenlang trainen was het nu tijd om deel te nemen aan wedstrijden. Jari heeft deelgenomen aan de volgende wedstrijden:

09 april 2016 Herding Working Test in Groede. Hier kreeg hij de beoordeling Zeer Goed en werd 1e in deze klasse.

10 april 2016 International Herding Trial niveau 1 in Groede. Hier kreeg hij de beoordeling Zeer Goed en werd 1e in de klasse.

14 mei 2016 International Herding Trial niveau 2 in Frankrijk. Hier kreeg hij de beoordeling Goed.

14 september 2016 International Herding Trial niveau 2 in Zwitserland. Hier kreeg hij de beoordeling Uitmuntend en werd 3e in zijn klasse.

Bij Jari in beeld is de film van deze wedstrijd te zien.

Door bovenstaand resultaat heeft Jari er drie werktitels bij: HWT, IHT1 en IHT2.

Alle wedstrijden heeft Jari met Edwin la Gasse gelopen. Edwin is schaapsherder van beroep en is mede eigenaar van Mts. De Graaslinies. Bij dit bedrijf is Jari in 2015 voor een paar weken op werkvakantie geweest. Wij zijn super trots op het team Jari en Edwin.

Tijdens het schapenhoeden is Jari helemaal in zijn element.

Doordat Jari officiƫle werktitels heeft, mag hij tijdens een show deelnemen in de klasse gebruikershonden. Jari heeft vanaf de baby klasse in alle klassen deelgenomen. Dus dan mag de klasse gebruikershonden niet ontbreken. Tijdens de kampioensclubmatch van de NHC heeft Jari in de klasse gebruikershonden deelgenomen. Jari werd met een Uitmuntend 1e in zijn klasse. Volgend jaar mag Jari na zijn 8e verjaardag deelnemen in de Veteranenklasse. Dan heeft hij echt elke klasse gehad.

Ook in 2017 zal Jari activiteiten gaan ondernemen.

Jari tijdens verplaatsen schapen
Jari tijdens het verplaatsen van de schapen

 

Posted on