– Ruwhaar Fandag

Zondag 7 september werd in Linde (Drenthe!) de Ruwhaar Fandag georganiseerd. Deze dag staat in het teken van de Hollandse Herder Ruwhaar. Gelukkig waren ook andere honden welkom op deze dag. Dus na 2 uur (mee)rijden kwamen Landeau en Jari ook aan op het terrein van DOS’63. Het was een gezellige dag die vol zat met allerlei leuke workshops en wedstrijdjes. Landeau en Jari hebben aan een aantal workshops meegedaan. Zo bleek Landeau nog steeds veel te snel te zijn om mee te doen aan behendigheid. Ze moest eerst een poosje uitrazen in de volgorde tunnel/sprong/tunnel/sprong/tunnel/sprong/tunnel/sprong/tunnel/sprong/tunnel/tunnel/sprong/tunnel/sprong. Jari liet echter zien dat hij heel goed kan schakelen en erg goed te sturen is met behendigheid. Misschien leuk om hier in de toekomst nog iets mee te doen. Daarnaast was er ook nog een wedstrijd om uit te maken wie de snelste hond was. Dit was wel iets voor Landeau. Met een enorme overmacht wist Landeau deze wedstrijd op haar naam te schrijven. Voor haar eerste plaats kreeg ze een prachtige koeltas vol met lekkers. Dat is een prijs waar ze wel raad mee weet. Ook was er op deze prachtige dag een workshop pakwerken. Ook hier hebben Landeau en Jari aan meegedaan. Van Landeau wisten wij dat ze dit een leuk spelletje vindt. Met Jari kregen we te maken met een grote verrassing,. Waar wij hadden gedacht dat hij hooguit een beetje zou knabbelen aan de mouw, bleek dat hij vol voor de winst ging. Hij liet hier zien toch een onverschrokken herder te kunnen zijn. Al met al was het een fantastische dag die puik was georganiseerd. Hieronder nog wat foto’s van de dag:

Landeau rent
Landeau pak 1
Landeau pak 2
Jari pak 1
Jari pak 2

Posted on