– Beste reu bij KCM

Zaterdag 28 juni 2014 deed Jari mee aan de Kampioensclubmatch (KCM) van de Nederlandse Herdershondenclub (NHC). De KCM was zoals gebruikelijk weer op het terrein van de Utrechtse rashonden vereniging. Jari deed mee in de kampioensklasse en had daarin tegenstand van 2 andere reuen. Van de 2 tegenstanders in de ring was er 1 een goede bekende van Jari. Het was Jan-Henk van de Niwo. Nadat alle honden door keurmeester Mw.H.Vink waren gekeurd, volgde een aantal rondes lopen door de ring. Tot grote vreugde van zijn baasjes werd Jari de winnaar van de kampioensklasse. Hij won hiermee de door de Kennel van Stavast gesponsorde beker. Vervolgens mocht Jari opdraven voor de verkiezing van de beste reu. Het werd wikken en wegen voor de keurmeester, maar ze besloot uiteindelijk Jari uit te roepen tot  de beste korthaar reu van de KCM. Hierna volgde een periode van wachten. Alvorens de beste korthaar kon worden gekozen, moesten eerst de teven worden gekeurd. Brix met Strepen werd de beste teef bij de kortharen en daarmee was Jari’s tegenstander bekend. In de eindkeuring gaf de keurmeester helaas de voorkeur aan de teef en werd Jari eervol tweede achter Brix. Al met al is het een erg gezellige dag geworden en heeft het weer het zeker niet af laten weten. Hieronder nog 2 plaatjes van meneer van Stavast met zijn beker.

Jari met beker
Jari liggend met beker

Jari met beker
Jari zittend met beker

 

 

Posted on