– Deens kampioen

Op zaterdag 21 juni heeft Jari de officiƫle start van de zomer extra kleur gegeven. Hij mocht namelijk deelnemen aan de dogshow van Vejen (spreek uit als Vajjen) in Denemarken. Jari deed mee in de kampioensklasse. Jari had aan 1 CAC punt voldoende om Deens kampioen te worden. Jari bleek de enige reu te zijn bij de Hollandse Herders. Dit was natuurlijk wel een voordeel, maar dan moet hij uiteraard nog wel de kwalificatie uitmuntend van de keurmeester krijgen. Ook dat bleek een snel genomen horde te zijn. De keurmeester vond Jari niet alleen een U waard, maar hij kreeg zelfs nog een roze lintje mee. Dit lint wilde zeggen dat hem kampioens kwaliteiten werden toegedicht. Wij konden het het uiteraard niet met de keurmeester oneens zijn!!! Jari werd bedolven onder de lintjes en rozetten.

Hier de betekenis van al die lintjes:

1e rode lint: Uitmuntend
2e rode lint: 1e plaats
Rood/wit lint: C.A.C.
Wit lint: C.A.C.I.B.
Roze lint: Kampioenskwaliteit
3e rode lint Een vergissing???

Het Deens kampioenschap hebben wij bij de Dansk Kennel Klub uiteraard direct voor onze kanjer aangevraagd. Het enige dat ons nu nog rest, is wachten bij de brievenbus.

Jari met zijn rozetten
Jari met zijn rozetten

De gewonnen lintjes
De gewonnen lintjes

Posted on