– Examen Uithoudingsvermogen

Op 14 mei 2014 heeft Jari bij de KC Rotterdam deelgenomen aan het examen Uithoudingsvermogen van de commissie werkhonden. Het examen bestond uit 20 kilometer lopen naast de fiets en enkele gehoorzaamheidsoefeningen. Jari deed examen met 3 andere honden. Dit waren 2 Groenendaelers en een Hollandse Herder ruwhaar. Deze Hollandse Herder was niet zomaar een Hollander. Het was namelijk zijn schapenhoed vriendinnetje  Yfke.

Het examen begon met een introductie door keurmeester Lex Quartel, waarna we snel van start gingen met de eesrte 8 kilometer lopen. Na 8 kilometer werd een pauze ingelast van 15 minuten. Vervolgens ging het examen verder met nog eens 7 kilometer lopen. Ook dit deel werd door alle honden probleemloos gelopen. Ook nu volgde er een pauze. Na 20 minuten rusten, plassen en vocht aanvullen, werden de voetzooltjes van de honden door de keurmeester gecontroleerd. Jari bleek geen enkel probleem te hebben met de pootjes en hij mocht starten met het laatste loopgedeelte van 5 kilometer. Na aankomst bij de hondenclub mocht Jari nog even aan de keurmeester laten zien dat hij nog steeds fit was en ook nog eens kon luisteren.

Na de volgoefeningen werden alle honden en hun eigenaren door de keurmeester gefeliciteerd met het behalen van het diploma Uithoudingsvermogen van de commissie werkhonden.

Jari tijdens examen UV
Jari tijdens examen UV

Posted on